header-photo

Om navelpiercing

Navelpercingen är en av de vanligaste och även populäraste piercingarna (borträknat hål i örat såklart) även om labret och liknande har en stark fanskara också. En av de första gångerna navelpiercingen uppmärksammades i moderna media var 1992 då Christy Turlington visade upp sin navelpiercing under en modeshow i London. Den stora genomslagskraften säger många dock ligger i händerna på Aerosmith och deras musikvideo ”Cryin” där Alicia Silverstone får sin navel piercad men även Britney Spears har haft sitt inflytande på navelpiercingen i åtskilliga musikvideos och foton.


Den vanligaste sortens smycke är en ring eller barbell, varav den senare är den rekommenderade tack vare att den är lättare att skydda och ta hand om. Det finns en hel uppsjö av smycken att tillgå och enklast är att du frågar i din piercingstudo vad dem har tillgängligt.

En gammal skröna är att det ansåg kungligt att ha en navelpiercing och att de gamla egyptierna använde dessa som ett tecken på deras sociala status – detta är tyvärr inget som bekräftats utan är nog mest just, en skröna.